Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди вчера предателството“ на депутат,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди вчера предателството“ на депутат,
Коментари Харесай

Зеленски осъди „предателството“ на украински депутат, почивал на Малдивите

Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди през вчерашния ден „ измяната “ на народен представител, видян наскоро на отмора в първокласен хотел на Малдивите, съобщи Франс прес. Според осведомителния уебсайт Slidstvo.info 48-годишният народен представител Юрий Аристов от президентската партия „ Слуга на народа “ в средата на месеца е бил забелязан в петзвезден хотел на този архипелаг в Индийския океан. Украинският водач постоянно припомня, че в разгара на войната на Русия против Украйна хората на виновни позиции в страната би трябвало да дават позитивен образец, отбелязва Агенция Франс Прес.

След медийните разкрития ръководителят на парламентарната група на „ Слуга на народа “ Давид Арахамия съобщи през вчерашния ден в известие, че е изискал „ незабавното премахване “ на Аристов от парламентарната група.

„ Изисках всички документи за командировките и цялата информация ще бъде тествана “, сподели още Арахамия. Междувременно ръководителят на украинския парламент Руслан Стефанчук разгласи, че е получил писмо с оставката на Аристов, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по националната сигурност, защитата и разузнаването, чиято роля е извънредно стратегическа.

„ Това ще бъде оценено по време на идната парламентарна сесия “, акцентира Стефанчук, без да дава детайлности. По украинския закон народен представител може да бъде отхвърлен от поста след гласоподаване в пленарната зала.

Зеленски категорично загатна за въпроса във вечерното си видеообръщение като сподели, че предпочитането на острови и курорти по време на война е „ изменничество към правилата на страната “.

Всяко вътрешно изменничество, всеки „ плаж “ или персонално обогатяване вместо отбрана на ползите на Украйна ще провокира най-малкото яд, отсече президентът с тъмен взор.

Трябва да работите в Украйна и за ползите на украинския народ, сподели още Зеленски на депутатите и държавните чиновници.

Условията за задгранични пътувания за държавни чиновници и депутати са значително под надзор от началото на съветската инвазия през февруари 2022 година и по особено с въвеждането на военно състояние.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че няма да търпи корупция или изменничество вътре в страната, до момента в който страната му се мъчи да обезпечи средства за защитата си от съветските нашественици, съобщи Ройтерс.

В нощното си видео Зеленски прикани за битка с корупцията, откакто два фрапиращи случая станаха публично притежание - арестите на чиновник от наборен център, упрекнат в нелегално заграбване на средства в огромни размери, и на парламентарист, упрекнат, че е сътрудничил на Русия.

Миналия месец президентът огласи проекти за финансова проверка на военните наборни центрове в опит за отстрани на корупцията. Тази мярка е част от продължителна политика за пречистване на военните и държавните служби, с цел да се покаже на западните поддръжници на Украйна, че тя е сериозна в желанието си да се оправи с ширещата се корупция, каквато е и едно от главните условия към нея по пътя й към участие в Европейския съюз

Обикновените украинци, които поддържат военните старания, бяха ядосани от корупционните практики, съобщи Зеленски.

" Нека предупредя всички членове на Народното събрание, длъжностни лица и всеки, който работи като държавен чиновник ", сподели той. " Когато прекарваш дни наред в търсене на оръжия за страната, когато вниманието на всички е ориентирано към това дали има артилерия, ракети и безпилотни самолети, усещаш моралната мощ, които нашите бойци дават на Украйна.

" Никой няма да елементарни на депутатите, съдиите, военните и всички останали длъжностни лица, че са се сложили в съпротива на страната ".

Обръщайки се към членовете на Народното събрание, Зеленски съобщи, че повече няма да толерира тези, които " поради някаква персонална полза " отхвърлят да поддържат законодателството, належащо на Украйна, с цел да стартира дългата си акция за обезпечаване на участие в Европейски Съюз. " Не желая повече да виждам такива отводи ", сподели той и добави. " Никой не желае да вижда това. Украйна няма повече време за това ".

По-рано органите на правораздаването оповестиха, че упрекнат в корупция началник на наборен център в Южна Украйна е било разпоредено да бъде арестуван в предварителния арест, като е избрана гаранция, равняваща се на малко над 4 милиона $.

Националната организация за попречване на корупцията сподели, че Евхен Борисов, боен комисар на наборната работа в Одеса, е упрекнат, че е придобил без пояснение средства, равняващи се на малко над от 5 млн. $. В последните месеци украинските медии оповестиха, че фамилията на Борисов е придобило парцел в Испания.

На конференция ръководителят на Националната организация за попречване на корупцията Олександър Новиков съобщи, че съгласно първичното следствие Борисов е придобил огромни суми посредством заеми от бизнес сътрудници, до момента в който Украйна е била подложена на всекидневен съветски обстрел.

Същевременно основната прокуратура заяви за ареста на парламентариста Олександър Пономарьов, обвинен, че е сътрудничил на Русия в окупираните региони в Югоизточна Украйна. Очаква се да бъде съден по обвинявания в държавна измяна.

Прокуратурата посочи, че депутатът Олександър Пономарьов от към този момент неразрешената партия " Опозиционна платформа - за живота " е бил арестуван под стража без право на гаранция от Печорския областен съд в Киев. Той отхвърля да е сътрудничил на Русия.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР