Президентът на Украйна Володимир Зеленски оповести доходите си за две

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски оповести доходите си за две
Коментари Харесай

Зеленски обеднял покрай войната

Президентът на Украйна Володимир Зеленски оповести приходите си за две години, съобщи Ройтерс. Тази стъпка цели да насърчи прозрачността и изкореняването на корупцията в страната.

В пост, качен на уеб страницата на президентството, Зеленски отбелязва, че приходите му са намалели през 2021 година и са белязали още по-голям спад през 2022 година, когато Русия нахлу в Украйна. За първи път Зеленски оповестява обществено приходите си.

През 2021 година, година преди съветската инвазия в Украйна, Зеленски и фамилията му оповестиха за приходи от 10,8 милиона хривни (286 168 долара), което е по-малко от 12-те милиона хривни, които те заявиха през миналата година.

Данните за приходите през 2021 година включваха и доходи от продажбата на държавни облигации за сума, възлизаща на 142 000 $.

През 2022 година приходите на фамилията на Зеленски са намалели на 3,7 милиона хривни поради по-малко приходи, поради войната, от отдаване чартърен на притежаван от него неподвижен парцел.

Зеленски прикани държавните чиновници да оповестят приходите си, като част от напъните за увеличение на прозрачността и елиминиране на корупция в миг, в който Украйна се пробва да извърши условията по пътя за еврочленството й.

Западните съдружници, предоставящи на Украйна оръжия и финансова помощ, както и интернационалните организации, като Международния валутен фонд, също желаеха гаранции, че Киев поставя старания, с цел да отстрани корупцията.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР