Президентът на Украйна Володимир Зеленски омаловажи загубата на град Авдеевка,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски омаловажи загубата на град Авдеевка,
Коментари Харесай

Зеленски недоволен от забавянето на западната военна помощ за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски омаловажи загубата на град Авдеевка, високомерен от съветските войски, и прикани съдружниците на страната му да ѝ изпратят по-бързо помощ, съобщи Ройтерс.

Зеленски призна в изявление за Фокс нюз, което ще бъде излъчено през днешния ден, че предходната година е била комплицирана за Украйна. Но, говорейки на британски език, той уточни по-ранните достижения, изключително в североизточната Харковска област, където е правено изявлението.

" През тези две години получихме (обратно) част от Харковска област. Сега се намираме в този район... и деблокирахме Черно море. Има пътища за зърно и ние унищожихме доста кораби на съветския флот ", сподели Зеленски.

  " Това е, което направихме в продължение на две години. А какво съумяха да създадат те? Само на това едно място. Но защо? ", попита Зеленски.

Авдеевка се намира на 15 километра северозападно от следения от Русия Донецк - основния град на Донецка област.

В изявлението Зеленски изрази още веднъж неодобрение от забавянето на западната военна помощ за Украйна, въпреки и да не уточни непосредствено Съединените щати.

 Искането на американския президент Джо Байдън да разширение на поддръжката за Киев е спряно заради разногласия в Конгреса на Съединени американски щати.

" Трябва да бъдем по-бързи. Това значи да отстраним цялата тази администрация. В противоположен случай няма да имаме никакъв късмет ", сподели той.

Зеленски призна, че намирането на опция на американската помощ няма да бъде елементарно.

" Разбира се, че ще намерим. Ние няма да останем неподвижно в очакване. Трябва да оцелеем. Трябва да намерим някакви паралелни стъпки ", сподели той в изявлението, извършено в болнично поделение.

" Вие разбирате, че тази помощ е от решаващо значение. Така че без нея, скърбя, ще имаме от ден на ден и повече такива героични момчета, които ще бъдат в лечебните заведения. Ако не разполагате с същински предпазен щит и мощна артилерия с боеприпаси, несъмнено, че ще губите хора ", съобщи още Зеленски.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР