Президентът на Украйна Володимир Зеленски очаква, че по време на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски очаква, че по време на
Коментари Харесай

Зеленски разчита на подкрепата на Испания

Президентът на Украйна Володимир Зеленски чака, че по време на ротационното председателство на Испания в Съвета на Европйския съюз (ЕС) Украйна ще може да завоюва въздействие в Латинска Америка.

Това оповестява " Укринформ ".

В навечерието на визитата на испанския министър председател Педро Санчес, Зеленски сподели, че няколко неуточнени страни са блокирали покана, отправена му от Санчес, за присъединяване в срещата на върха ЕС- Латинска Америка в Брюксел на 17-18 юли.

" Имаме формула за мир и Педро ни поддържа доста. Той води непрекъснат разговор с Латинска Америка и те го слушат, това е реалност. Но ще кажа искрено, че някои страни от Латинска Америка блокират решението и това покана, сподели той. Искам те освен да се причислят към мирната формула, само че и да се опълчват на войната ", добави Зеленски.
 Испания изпраща още четири танка
Испания изпраща още четири танка " Леопард " на Украйна

Очаква се и нова партида машини за пехотата М-113

В изявлението Зеленски изиска и съответен проект за присъединение на Украйна към НАТО.

Украйна работи със съдружниците си за създаване на необятна интернационална поддръжка за проект за мир без териториални взаимни отстъпки.

Украински и западни чиновници се стремят да сплотят необятна коалиция - в това число огромни страни, които са решили да не дават военна помощ на Украйна или да постановат наказания на Русия - за увеличение на дипломатическия напън върху Москва.

Испанският министър председател Педро Санчес ще посети Украйна в първия ден от испанското председателство.  Зеленски е уверен, че това е историческо време за започване на договаряния за участие на Украйна в Европейски Съюз.

На 1 юли Испания поема шестмесечното председателство на Съвета на Европейския съюз в сходство със системата на ротация сред 27-те държави-членки.
 Англия предлага премахването на някои бариери по пътя на Украйна към НАТО
Англия предлага премахването на някои бариери по пътя на Украйна към НАТО

Яснота по въпроса ще има на срещата на върха на НАТО идващия месец в Литва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР