Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че не вижда смисъл

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че не вижда смисъл
Коментари Харесай

Зеленски призна безсмислеността на въпросите за влизането на Украйна в ЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че не вижда смисъл да се задават въпроси на управлението на Европейския съюз по отношение на участието в Европейски Съюз.

" Честно казано, няма смисъл да слагаме някои въпроси на нашите уважавани сътрудници, когато знаете отговора авансово. Затова не зададох някои въпроси и на (председателката на Европейската комисия, б. р.) госпожа Урсула фон дер Лайен, нито на (на ръководителя на Европейския съвет, б. р.) Шарл Мишел ", разяснява той в изявление за телевизия ICTV.

Според украинския държавен глава, в случай че участието в Европейски Съюз зависеше от управляващите в Брюксел, Украйна би била в Европейския съюз " още през вчерашния ден ". Проблемът, както допусна Зеленски, се е оформил на равнище обособени страни от Европейски Съюз. " Когато сте лице в лице, те споделят, че са за, само че има въпроси с някаква друга страна ", добави той.

Зеленски напомни, че Киев продължава да работи над заявления с други членове на Европейски Съюз, с цел да разбере кой тъкмо е подготвен да поддържа приемането на Украйна в Европейския съюз. " Четири страни към този момент са подписали, три в този момент ще подпиша. Тоест към този момент седем, а общо са 27 страни ", добави украинският президент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР