Президентът на Украйна Володимир Зеленски обсъди в телефонен разговор с

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обсъди в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Зеленски и Макрон обсъдиха членството на Украйна в ЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разиска в телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон разглеждането молбата на Украйна за приемане на статут на претендент за участие в Европейски Съюз.

Това се споделя в известие в " Туитър " на президента, представено от " Укринформ ".
 Европейски Съюз отпусна нови 500 млн. евро на Украйна
Европейски Съюз отпусна нови 500 млн. евро на Украйна

Решението е на външните министри на Общността

" Приключих дълъг и логичен телефонен диалог с Еманюел Макрон. Разказах за хода на военните дейности, за интервенцията по избавяне на военните от " Азовстал " и за визията за вероятностите на преговорния развой ", туитира президентът във вторник.

" Повдигнах въпроса за доставките на гориво за Украйна. Обсъдихме и поддръжката за защитата от Франция, подготовката на 6-ия пакет от наказания, вероятните способи за експорт на украински селскостопански артикули. Проведохме значително разискване на нашата кандидатура за участие в Европейски Съюз ", написа президентът.
 Макрон: Да не повтаряме грешките от предишното щом спора сред Русия и Украйна завърши
Макрон: Да не повтаряме грешките от предишното щом спора сред Русия и Украйна завърши

Ще пристигна миг, когато Москва и Киев ще изискат мир и в този миг никоя страна не би трябвало да бъде унижавана или изключвана

Както " Укринформ " заяви по-рано, Макрон разгласи, че процесът на присъединение на Украйна към Европейски Съюз може да отнеме години.

Европейският съюз няма да разреши на Украйна да остане без оръжия и военна техника в сериозен миг на военните дейности в Донбас, съобщи висшият представител за външната полтика и политиката на сигурност на Европейски Съюз Жозеп Борел на конференция след съвещание на Съвета по защита (заседание на министрите на отбраната) на Европейски Съюз.

Ръководителят на европейската дипломация добави, че страните от Европейски Съюз разполагат с задоволително запаси, с цел да продължат да доставят оръжие за Украйна без спиране със същата активност. " Европейски Съюз разполага с задоволително запаси, с цел да подсигурява, че доставките на военно съоръжение и оръжия ще продължат без спиране на същото равнище толкоз дълго, колкото е належащо ", сподели Борел, като още един път удостовери желанието да се обезпечи военна победа на Украйна.
 Европейски Съюз дава още 500 млн. евро за танкове и артилерия на Украйна
Европейски Съюз дава още 500 млн. евро за танкове и артилерия на Украйна

Борел чака в идващите дни да се реализира съглашение за ембарго на съветския нефт

Гражданска консултативна задача на Европейски Съюз се завърна в Киев, с цел да поддържа граничния надзор и следствия на военни закононарушения, сподели Борел. " Нашата консултантска задача се завърна в Киев през днешния ден. Тя ще подкрепя украинските управляващи посредством цивилни действия при граничния надзор и следствия на военни закононарушения ", добави той.

Европейският съюз ще даде военна помощ в размер на още 500 милиона евро за Украйна. Това разгласи Борел в коридорите на срещата на външните министри на Г-7 в Северна Германия. тогава той посочи, че военната помощ ще бъде за тежки оръжия като танкове и артилерия, с което помощта на Европейски Съюз ще доближи общо 2 милиарда евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР