Президентът на Украйна Володимир Зеленски обмисля да смени не само

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обмисля да смени не само
Коментари Харесай

Не само Залужни: Зеленски маха и началника на Генщаба на ВСУ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обмисля да смени освен главнокомандващия Въоръжените сили на страната (ВСУ) Валерий Залужни, само че и началника на Генералния щаб Сергей Шаптала, разкриват източници на изданието " “ от държавните среди в Киев.

Събеседници на редакцията както от президентския екип, по този начин и от военните среди,твърдят, че кабинета на Зеленски се организират съвещания и за промяна на началника на генщаба на ВСУ. Отговаряйки на въпроса какви генерални преустройства се възнамеряват в Генерален щаб близко бъдеще, " почитан “ източник отбелязва: " Шаптала въпреки всичко ще напусне Генералния щаб. Всичко останало е неразбираемо “.

" Всички тези събития за промяна на Залужни и Шаптала може да се случат в средата на седмицата “, добави различен осведомен източник на редакцията.

В изявление за италианския ефирен канал Rai1 президентът на Украйна Володимир Зеленски удостовери, че обмисля промяната на редица длъжностни лица на управителни постове в страната, само че не посочи дали проектите му включват и отстраняването на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) военачалник Валерий Залужни.

" Разбира се, належащо е рестартиране, ново начало. Когато приказваме за това, имам поради промяната на редица държавни ръководители, а освен в един бранш, да вземем за пример военните “, разясни Зеленски.

По думите му въпросът визира всички, ръководещи огромната и комплицирана машина на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР