Президентът на Украйна Володимир Зеленски нареди във вторник създаването на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски нареди във вторник създаването на
Коментари Харесай

Украйна създава отделни военни сили за безпилотници

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подреди във вторник основаването на обособен клон на въоръжените сили на Украйна за безпилотни самолети, оръжия, които съгласно него и военни чиновници са от решаващо значение за воденето на войната против Русия, оповестява " Ройтерс ".

Зеленски оповести самичък подписването на подобаващ декрет.

" Току-що подписах декрет, който ще сложи началото на основаването на обособен клон в границите на нашите въоръжени сили - сили за безпилотни системи, сподели Зеленски в нощното си видеообръщение. Това не е въпрос за бъдещето. По-скоро би трябвало да даде съответни резултати в доста близко бъдеще . Тази година би трябвало да бъде решаваща в доста аспекти. И ясно на бойното поле. Дрон системите демонстрираха своята успеваемост на сушата, в небесата и моретата. "

Михайло Федоров, министър на цифровата промяна на Украйна, сподели, че това  ще даде мощен подтик на софтуерното развиване на армията.  През миналата година безпилотните самолети фундаментално трансформираха обстановката на бойното поле. Те са ефикасни при прекъсването на съветските офанзиви и поддържат контраатаките на въоръжените сили на Украйна.

Според указа резултатите от изследването ще бъдат показани на Съвета за национална сигурност и защита, който дефинира политиката.

Зеленски уточни дроновете като основен детайл във воденето на войната против Русия две години след началото ѝ.
 Украйна създава повече дронове, в сравнение с страната може да купи
Украйна създава повече дронове, в сравнение с страната може да купи

Според Михайло Федоров сега има към 200 компании в Украйна, които създават дронове

През декември президентът даде обещание Украйна да създаде милион дрона през 2024 година

Правителствени чиновници споделиха, че Украйна има за цел да създава десетки хиляди дронове всеки месец. Няма данни за настоящото произвеждане, само че от началото на войната производството на дронове внезапно се усили.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, чиято позиция е под въпрос предвид на разликите с президента, , че дроновете са сериозни за воденето на войната.

" От решаващо значение е, че точно тези безпилотни системи - като дронове - дружно с други типове усъвършенствани оръжия, обезпечават най-хубавия метод за Украйна да избегне въвличането в позиционна война, където ние нямаме преимущество ", написа Залужний.
 Русия свалила украински дронове над Брянска област
Русия свалила украински дронове над Брянска област

За следващ път от началото на годината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР