Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза днес, че Китай не

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза днес, че Китай не
Коментари Харесай

Зеленски: Бихме искали да видим Китай в лагера срещу Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели през днешния ден, че Китай не би трябвало да оказва помощ на съветската инвазия в родината му и би трябвало да резервира неутралната си позиция, съобщи Асошиейтед прес. Той приказва по видеовръзка на събитие, проведено от Австралийския народен университет, в което участваха 21 австралийски университета.

Запитан от студент за позицията на Пекин, Зеленски сподели, че би желал да види, че Китай се причислява към страните, които са срещу съветската инвазия в Украйна от февруари, визирайки Съединени американски щати и Австралия. „ Засега Китай балансира и в действителност пази неутралитет, и ще бъда почтен, този неутралитет е по-добър вид, в сравнение с Китай да застане на страната на Русия “, сподели Зеленски. „ За нас е значимо Китай да не оказва помощ на Русия “, добави Зеленски.

Китай отхвърля да подлага на критика войната на Русия в Украйна и не я назовава инвазия. В същото време осъжда глобите против Русия и упреква Запада, че предизвика Москва. Китайският президент Си Дзинпин сподели, че налагането на наказания може да е „ нож с две остриета “ и че международната общественост ще страда от политизиране на световните стопански трендове и финансови потоци.

Зеленски взе участие в няколко онлайн академични полемики - в Канада през юни и месец по-късно в Япония. Той благодари на австралийското държавно управление, че е предоставило на Украйна повече поддръжка от която и да е друга страна отвън НАТО.

Източник Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР