Президентът на Украйна Володимир Зеленски и съпругата му Олена бяха

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски и съпругата му Олена бяха
Коментари Харесай

Кралят и кралицата на Швеция приеха украинската президентска двойка

Президентът на Украйна Володимир Зеленски и брачната половинка му Олена бяха признати през днешния ден от краля на Швеция Карл Шестнадесети Густав и брачната половинка му, кралица София, съобщи Укринформ, като се базира на известие от канцеларията на Зеленски.

По време на срещата украинският водач изрази пред краля на Швеция признателността си за поредната поддръжка на Стокхолм за Украйна в битката й за самостоятелност и териториална целокупност.

" Ние високо ценим мощната шведска поддръжка във всички вероятни области. Това е забележителен принос за битката на украинците за независимост и европейско бъдеще ", сподели Зеленски.

Той посочи поддръжката на Швеция за украинците, които бяха принудени да потърсят краткотрайна протекция на шведска територия, бягайки от съветската експанзия.

По време на визитата семейство Зеленски е разговаряло с кралската двойка и за следствията от съветската война на експанзия и е благодарило за филантропичната помощ, оказвана от Швеция на засегнатите от войната украинци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР