Президентът на Украйна Володимир Зеленски е заявил в интервю за

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е заявил в интервю за
Коментари Харесай

Зеленски: Русия се готви за нова офанзива през май или юни, но ние не сме готови за това

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е декларирал в изявление за CBS News, че съветските войски се готвят за нова атака, която се чака някъде в края на май или през юни, само че " Украйна не е подготвена за нея ", предава " Фокус ".

Зеленски декларира, че украинските сили са съумели да задържат съветските настъпления през най-тежките зимни месеци. " Стабилизирахме обстановката. Тя е по-добра, в сравнение с беше преди два-три месеца, когато имахме огромен недостиг на артилерийски муниции и разнообразни типове оръжия. " Зеленски е уверен, че " не сме видели огромното, голямо контранастъпление от страна на Русия... Те нямаха триумф. "

Но украинският президент декларира, че страната " има потребност от помощ в този момент ", тъй като се чака нахлуване от страна на Русия.

" Нямахме снаряди, артилерийски снаряди, доста разнообразни неща ", споделя той, като акцентира, че въпреки досега Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да са съумели да държат руснаците значително на разстояние, те не са готови да се защитят от друга огромна съветска атака, която се чака през идващите месеци.

Новата съветска атака, по думите му, се чака към края на май или през юни.

" А преди този момент освен би трябвало да се подготвим, освен би трябвало да стабилизираме обстановката, тъй като сътрудниците от време на време са в действителност щастливи, че сме съумели ", декларира Зеленски. " Не, аз споделям, че имаме потребност от помощ в този момент. "

В трансформиралата се в изтощителна артилерийска война Русия има преимущество освен с по-голяма огнева мощност, само че и с по-голям обхват на деяние.

" В Бахмут и Авдеевка, и Лисичанск, и Соледар беше в действителност мъчно да се бориш с съперника, чийто артилерийски огън може да обстрелва на 20 километра, а нашият не ", разяснява Зеленски.

Според него целият този регион към град Суми, където той е инспектирал подготовката на защитата, е в подготвеност в отговор на забележителното скупчване на съветски войски от другата страна на границата и офанзивите против околните села. " Обикновено, когато нападат с артилерия и унищожават села, по-късно постоянно се пробват да ги окупират. Ние не знаем какво ще се случи на следващия ден. Така че би трябвало да се подготвим ", декларира още Зеленски.

Той добавя, че Украйна се нуждае най-вече от американските системи за противоракетна защита Patriot и повече артилерия. " Десетки милиарди остават в Съединените щати... Нека бъдем почтени, парите, отпуснати от Конгреса, администрацията, в множеството случаи, 80% от тези пари остават в Съединени американски щати. Боеприпасите идват при нас, само че производството се прави там и парите остават в Съединени американски щати. "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР