Президентът на Украйна Володимир Зеленски е взел категорично решение, че

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е взел категорично решение, че
Коментари Харесай

Financial Times: Зеленски вече е информирал ген. Залужни, че ще бъде уволнен

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е взел изрично решение, че ще освободи ген. Валерий Залужни от поста главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), оповестява английският вестник The Financial Times, като се базира на четири " осведомени източника “, предава " Фокус ".

Те настояват, че в понеделник Зеленски публично е предложил на Залужни пост на консултант по защитата, само че генералът е отказал.

" Двама от тях споделиха, че Зеленски ясно е дал да се разбере на Залужни, че без значение дали ще одобри позицията, ще бъде уволнен от настоящия си пост “, написа FT.

В същото време и четирите източника на вестника настояват, че въпреки решението за уволнението на Залужни към този момент да е взето, формалната оставка може да бъде оповестена на по-късен стадий заради приключване на информацията за остраняването на топ генерала в медиите.

Никой от събеседниците на FT не прецизира кой ще бъде назначен на поста главнокомандващ ВСУ вместо Залужни. Вероятни претенденти са командващият Сухопътните войски на Украйна Александър Сирски и началникът на Главното разследващо ръководство Кирило Буданов. И двамата се считат за близки до Зеленски.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР