Президентът на Украйна Володимир Зеленски е уволнил извънредния и пълномощен

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е уволнил извънредния и пълномощен
Коментари Харесай

Зеленски уволни посланика на Украйна в Берлин и колегите му в 8 други страни -

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е уволнил изключителния и пълномощен дипломат на страната в Германия Андрий Мелник, заяви УНИАН. Офисът на президента разгласява указите, в които с изключение на Мелник от посланическите си постове са освободени и представителите на Киев в Унгария, Норвегия, Чехия и с обособен декрет дружно посланиците в Индия, Малдивите, Непал, Шри Ланка и Бангладеш.

От офиса на Зеленски разгласиха единствено указа за освобождението на Андрий Ярославович Мелник, само че не се показват аргументите за отзоваването му. Мелник се прочу с недипломатичните си и, на моменти, на ръба на положителния звук мнения на немската политика във връзка с войната в Украйна и в частност към обособени немски политици, включително и президента на Германия.

Украинският дипломат разкритикува и канцлера на Германия Олаф Шолц. Според дипломата ръководителят на федералното държавно управление евентуално не желае да доставя на Украйна тежко оръжие. " Човек остава с усещането, че той чака прекратяването на огъня. Тогава натискът върху Германия ще изчезне и към този момент няма да има потребност от смели решения. Това е подла логичност, която оставя хората в неволя ", сподели Мелник.

Независимо от създавания на Киев дипломатически дискомфорт, в Украйна възприемаха с възторг и утвърждение рецензиите на посланика в Берлин, намирайки ги за смели и обективни. Според изявления в немския щемпел, в частност в БИЛД, се чака Андрий Мелник да бъде назначен за заместник-министър на външните работи на Украйна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР