Президентът на Украйна Володимир Зеленски е удостоен с престижна британска

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е удостоен с престижна британска
Коментари Харесай

Зеленски е удостоен с наградата на Чатъм хаус за 2023 г.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е почетен с влиятелна английска премия за своето водачество и принос в интернационалните връзки, съобщи Агенция Франс Прес.

Базираната в Лондон изследователска организация съобщи, че е присъдила на Зеленски премията " Чатъм хаус " за 2023 година, като приветства трансформацията му от артист, трансформирал се в новак политик, до боен водач като " нищо повече от невероятна ", съобщи Агенция Франс Прес.

" Бившият артист е обединил нацията си, противопоставяйки се на заплашителен зложелател ", се споделя в официално съобщение на мозъчния концерн.

" Той също по този начин сътвори нова форма на модерна дипломация и водачество посредством потреблението на обществените мрежи и директната връзка със международните водачи, като събра необятна коалиция в поддръжка на Украйна в Организация на обединените нации и отвън нея. "

" Народът на Украйна се сблъска с безмилостна офанзива освен това брутално навлизане ", добави шефът на „ Чатъм хаус “ Бронвен Мадокс.

" Президентът Зеленски сплоти нацията си в опозиция и контранастъпление и показва майсторство в интернационалната дипломация ", сподели тя.

Очаква се Зеленски да направи малко виртуално послание онлайн на годишната конференция на мозъчния концерн през днешния ден, като специфичен представител ще получи премията от негово име.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР