Президентът на Украйна Володимир Зеленски е съгласен, че оръжията, доставени

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е съгласен, че оръжията, доставени
Коментари Харесай

Шолц: Западните оръжия няма да поразяват Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е склонен, че оръжията, доставени от Запада, няма да бъдат употребявани за нахлуване на съветска територия, съобщи водачът на Германия.

" По този въпрос има консенсус ", съобщи канцлерът Олаф Шолц в изявление за седмичника Bild am Sonntag.

Западните съдружници на Украйна дадоха обещание да я въоръжат с прецизни ракети и ракетни системи, както и с танкове, до момента в който тя се пробва да отблъсне съветските войски в източната си част.

Руският президент Владимир Путин съпостави намесата на страни като Германия с битката на неговия народ по време на Втората международна война.

" Отново и още веднъж сме принудени да отблъскваме експанзията на груповия Запад ", сподели той в четвъртък във връзка 80-годишнината от руската победа в борбата при Сталинград.

Шолц обаче отхвърли това съпоставяне.

" Думите му са част от поредност неуместни исторически съпоставения, които той употребява, с цел да оправдае офанзивата си против Украйна ", сподели той.

" Но нищо не оправдава тази война.

" Заедно с нашите съдружници ние доставяме бойни танкове на Украйна, с цел да може тя да се пази. Внимателно преценихме всяка доставка на оръжие, в тясна съгласуваност с нашите съдружници, като се стартира от Америка ".

Той съобщи, че сходен метод, учреден на консенсус, " заобикаля ескалацията ". /АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР