Президентът на Украйна Володимир Зеленски е прекарал първите два месеца

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е прекарал първите два месеца
Коментари Харесай

Бункерът на Зеленски защитава дори от пряк ядрен удар

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е прекарал първите два месеца от началото на войната в бункер от времето на Съюз на съветските социалистически републики, в който нямало дори светлина, написа The Sunday Times.

Според информацията, Зеленски, дружно с най-близките си сътрудници, на процедура не е излизал от укритията през този интервал.

Бункерът, планиран и издигнат още в руско време, може да отбрани хората вътре даже от директен нуклеарен удар.

Първоначално се допуска, че президентът на Украйна и неговият антураж ще останат в убежището само първите дни след началото на войната. Самият Зеленски обаче настоял за удължение на невижданите ограничения за сигурност и се укривал съвсем два месеца.

„ Зеленски и неговите старши помощници прекараха по-голямата част от двата месеца криейки се, като от време на време излизаха на повърхността, с цел да уверят хората, че той не е заминал никъде “, написа изданието.

Репортер на The Sunday Times, на който е било разрешено да слезе в бункера, споделя, че мястото е изцяло мрачно. Единственият източник на светлина на това място е фенерът на охранителя, който осветява пътя им. Използването на мобилните телефони също не е разрешено в убежището.

Освен това охраната на украинския президент е създала невиждани ограничения за сигурност. Всички хора, които били близки до Зеленски, подписали документи за неразкриване. Забранено им е било да приказват за всичко, което се е случило в бункера. Не им е разрешено даже да приказват за храната, която са донесли в бункера.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР