Президентът на Украйна Володимир Зеленски е поискал България да ремонтира

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е поискал България да ремонтира
Коментари Харесай

Петков: Зеленски поиска да ремонтираме военната им техника

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е изискал България да ремонтира тяхна военна техника. Това сподели в предаването „ 120 минути “ министър председателят Кирил Петков.

" Човекът ме помоли за нещо напълно съответно, не военна помощ - той сподели: " Имаме потребност от ремонт на съветските ни машини, които са част от нашата войска. Възможно ли е да ги изпратим до България, да се ремонтират във вашите фабрики и да ни ги върнете ". Това е в действителност точната формулировка на военно-техническа помощ, изясни министър председателят.

Става въпрос за ремонт на оръжие, което той към този момент употребява, само че е остаряло и би трябвало да се ремонтира, сподели още министър председателят. По думите му " Терем " и " Авионамс " имат специализацията да ремонтират тъкмо такова оръжие.

Президентът Зеленски и украинското държавно управление в този момент получават оръжия от доста страни като военна помощ – от Съединени американски щати, Германия, Франция, Полша, Чехия, получават от всякъде, и те са съвременни оръжия, които им дават късмет, макар доста по-малката войска, да отстоят позициите си. България не е с най-голямата и мощна войска в
света, само че това, което ние имаме, което е доста скъпо за тях, и сме едни от дребното в района, е благоприятни условия да поправяме съветска техника. Реално множеството техни фабрики са унищожени ", добави Кирил Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР