Президентът на Украйна Володимир Зеленски е на фронтовата линия близо

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е на фронтовата линия близо
Коментари Харесай

Зеленски посети фронтовата линия близо до Бахмут, командирите му докладваха за офанзивата

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е на фронтовата линия покрай град Бахмут, в Източна Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция. Новината заяви украинското президентство.

" Володимир Зеленски посети бригадите, които правят офанзивни дейности в зоната на Бахмут ", се споделя в известие на президентството.

То популяризира и фрагменти от визитата. На тях се вижда по какъв начин Зеленски преглежда карти в стая дружно с командира на украинските сухопътни сили Олександър Сирски и други военни.

Той изслуша отчетите на офицерите за обстановката в зоните им на отговорност и разисква потребностите им, изключително във връзка с муниции за артилерията и противовъздушната защита. Обсъдени са били също по този начин средствата за електронна битка и транспортните средства за евакуация на ранените, се показва в официалното съобщение на президентството по отношение на визитата на Зеленски.

Вчера Зеленски се срещна в Донецка област с бойните бригади, които са част от тактическата оперативна група " Донецк ". По време на работното си посещаване там украинският президент награди военни, отличили се в сражения, заяви държавната новинарска организация Укринформ.

" Силни хора, които пазят страната ни. Уважаеми офицери, бойци и всички, които пазят живота на Украйна с риск за живота си. Искам да поздравя през днешния ден всички вас, да ви благодаря, да ви стисна ръцете. Искам да благодаря на вашите родители за това, което вършиме, за това, че страната има хора като вас ", сподели Зеленски.

Украинският президент пожела на бойците здраве и допустимо най-бърза победа.

" Гордея се, че в нашата страна имаме толкоз елементарни, само че героични хора. Благодарение на вас Украйна несъмнено ще я има. И това е значимо за всички бъдещи генерации. Слава на Украйна! " добави Зеленски.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР