Президентът на Украйна Володимир Зеленски е казал на ръководителя на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е казал на ръководителя на
Коментари Харесай

Зеленски поиска от Европа 7 милиарда долара финансова помощ на месец

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е споделил на ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен, че Киев се нуждае от седем милиарда $ финансова помощ на месец, оповестява Bloomberg, базирайки се на източници.

Украйна се нуждае от 7 милиарда $ на месец незабавна финансова помощ за покриване на обществени помощи и заплати, сподели президентът Володимир Зеленски пред ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на визитата ѝ в Киев предходната седмица.

Освен всичко друго украинският водач споделил с фон дер Лайен проблемите, пред които се е сблъскала Украйна при опит да изнася зърно. В отговор ръководителят на Европейска комисия е споделила, че Европейски Съюз ще приложи ускорени процедури за прекосяване на границата, с цел да помогне на Украйна да реши казуса.

На 7 април стана известно, че Европейски Съюз ще отпусне спомагателни 500 милиона евро на Украйна за военна техника. Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел означи, че в този момент поддръжката на Европейския съюз, която към този момент е предоставена за военно съоръжение за Украйна, ще се усили до 1,5 милиарда евро.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР