Президентът на Украйна Володимир Зеленски днес за първи път даде

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски днес за първи път даде
Коментари Харесай

Зеленски за първи път каза колко са убитите украински военни

Президентът на Украйна Володимир Зеленски през днешния ден за първи път даде данни за военните загуби на страната си от началото на съветската инвазия на 24 февруари, съобщи УНИАН.

Зеленски заяви за 1300 убити украински бойци за 16 дни война. Според него са починали и над 12 хиляди съветски военни - 10 пъти повече.

" От наша страна са починали към 1300 военни, а от съветска - над 12 хиляди. Един към 10. Не се веселя, че от тяхна страна починаха 12 хиляди души ", сподели украинският президент. Той добави, че множеството съветски бойци не знаят за какво се бият в Украйна, " тъй като им описват за някакъв фашизъм ".

Според него има доста съветски пленници, тъй като пристигнаха да ни убият и по-късно видяха, че „ те са слаби, че няма да се предадем, тъй като сме на своя земя, и второ, някои от тях схванаха, макар фактът, че са на 18-20 години, че се държат като нацисти. "

Русия даде толкоз жертви, " защото истината е на наша страна ", добави украинският президент.

Антон Херашченко, консултант в министерството на вътрешните работи на Украйна, в това време заяви за трети погубен съветски военачалник от началото на войната, съобщи Асошиейтед прес. Генерал-майор Андрей Колесников е умрял в борбата за Мариупол, сподели той.

Смъртта на Колесников не е доказана от съветските въоръжени сили.

По-рано украинските сили оповестиха, че са умъртвили генерал-майор Андрей Суховецки, командващия Седма въздушнодесантна дивизия от съветската войска, както и генерал-майор Виталий Герасимов.

Смъртта на Суховецки бе доказана импровизирано от съветски военни източници.
https://www.facebook.com/zelenskiy.official/videos/697261581448826
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР