Президентът на Украйна Володимир Зеленски даде интервю пред журналисти от

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски даде интервю пред журналисти от
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Тази война може да продължи години или дори десетилетия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски даде изявление пред публицисти от скандинавските медии в Киев. Той показа мислите си за съветската експанзия, упованията за украинска контраатака, смисъла на актуалните самолети Hornet и F-16 по време на боевете, срещата на върха на НАТО през юли, както и деокупацията на Крим и цената, която Украйна ще би трябвало да заплати за това, оповестява Руската работа на Би Би Си, написа Факти.бг.

" Войната в Украйна не може да завърши по метода, по който завърши Втората международна война за Финландия " - това е заглавието на изявление във финландското издание на Yle в събота.

Финландия отстъпи територия на Русия, загуби доста животи на свои жители, а други страни не помогнаха в борбите против Русия, която превземаше скандинавската страна, сподели Зеленски. Той намира това за " обидно и незаслужено ", само че благодари на страните от Северна Европа за актуалната поддръжка за Украйна.

Въпреки очакванията си за триумф на идното украинско контранастъпление, Зеленски предизвести, че войната може да продължи години или даже десетилетия.

" По-евтино е за други страни да поддържат Украйна в този момент, в сравнение с да усилят рисковете от Трета международна война, " споделя Володимир Зеленски. Той напомни, че Украйна чака помощ от Финландия, по-специално разчита на противовъздушната защита.

Президентът означи, че за прехвърлянето на изтребители в Украйна е належащо позволение от Съединени американски щати, те създават бойни самолети, само че към момента не са одобрили доставката им в Украйна.

Зеленски удостовери, че Украйна възнамерява контранастъпление и ще си върне Крим , само че триумфът на интервенциите зависи от доставките на западни оръжия.

" Искаме да спасим допустимо най-вече животи, тъй че броят на оръжията има значение ", сподели президентът.

Не може да има договаряния със настоящия съветски президент . " Невъзможно е да се приказва с този човек, президента Путин, през днешния ден. За всички нас той е терорист ", сподели Зеленски.

Зеленски приказва и за душевното си положение и резистентност, отбелязвайки, че той просто не може да си почине от войната. " Преживявам всички нещастия. Нямам право да кажа, че сме привикнали с войната ", сподели той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР