Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че е готов да

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че е готов да
Коментари Харесай

Зеленски е готов да обсъди с Русия статута на Крим и Донбас


Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че е подготвен да разиска с Русия статута на Крим и на Донбас, откакто украинската страна получи гаранции за сигурност, написа БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3004
По-рано той настоя за нуждата от „ среща под каквато и да е форма “ с съветския му сътрудник Владимир Путин, с цел да „ спрат войната “. „ Вярвам, че без тази среща е невероятно да се разбере изцяло на какво са подготвени руснаците, с цел да спрат войната “, сподели Зеленски в изявление за украинска районна медия.

Украинският президент съобщи, че всички взаимни отстъпки, контрактувани с Русия, ще бъдат гласувани на референдум. Въпросите, които може да бъдат повдигнати на възможен референдум, евентуално ще засягат територии, окупирани от съветските сили, в това число Крим, или гаранциите за сигурност, предлагани на Украйна от страни в подмяна на участие в НАТО, сподели той. Зеленски обаче не чака компромисите да бъдат контрактувани още на първата среща сред него и съветския водач.

Украинските военни оповестиха, че нейните сили са си върнали град Макаров, ситуиран на 60 км западно от столицата Киев.

Руските сили наподобява са в застой на фона на огромни загуби и логистични проблеми, показва английското министерство на защитата. В изказването се споделя още, че украинските сили не престават да „ отблъскват “ съветските опити да завладяват южния пристанищен град Мариупол. Продължава обстрелът против източните градове Харков, Суми и Чернигов. В столицата Киев от нощес е в действие комендантски час, който ще продължи до на следващия ден сутринта.

Руският заместник-министър на вътрешните работи Сергей Рябков съобщи, че американските военни биологични лаборатории в Украйна не могат да бъдат толерирани. По думите му режимите на Вашингтон и Киев не престават да играят отрицателна роля във военно-биологичната сфера. 

Президентът Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога съобщи, че силите на страната му съумяват да задържат съветските елементи на разстояние. В ново видеосъобщение той сподели, че до момента в който руснаците се пробват „ постепенно “ да напредват, напъните им до момента са били отблъснати, а силите им „ лимитирани “. По думите му още един съветски аероплан е бил свален от украинските сили в региона на Харков. Говорейки за съветските водачи на военни самолети, той сподели:

„ Нашите военни към този момент са свалили толкоз доста съветски самолети и хеликоптери, което ни кара да се чудим какво имат тези хора вместо мозък. И там ли имат празнота? Те несъмнено имат празнота вместо сърце. Вместо душа. Вместо всичко, което прави хората хора. Денят беше изпълнен с сложни събития и сложни решения. Но това беше още един ден, който ни доближава до нашата победа, до мира за нашата страна “.

По-рано Зеленски прикани европейските водачи да прекратят всички търговски връзки с Русия. „ Европа има мощ, по-мощна от всяка ракета “, сподели Зеленски - „ без търговия с вашите банки и компании Русия няма да има средства за тази война. “ 

Украинският водач съобщи също по този начин, че в никакъв случай няма да одобри ултиматуми от Русия и че Киев и градове като Мариупол и Харков, няма да одобряват да са под съветска окупация. Той добави, че каквито и да било взаимни отстъпки от негова страна в договарянията с Русия ще би трябвало да бъдат подложени на референдум.

В Киев от нощес е в действие комендантски час чак до сряда сутринта - поради обстрела против украинската столица. Руското министерство на защитата твърди, че киевският търговски център, при бомбардировката на който починаха 8 души, е бил трансфорат в склад за ракети.

През последните няколко дни Русия твърди, че е изстреляла хиперзвукови ракети - за първи път в борба - по цели в Западна Украйна. Руските управляващи настояват, че ракетата - известна като „ Кинжал “ - може да поразява цели на разстояние до 2000 км със скорост над 6000 км/ч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР