Президентът на Украйна Владимир Зеленски пристигна близо до Авдиевка, градът

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски пристигна близо до Авдиевка, градът
Коментари Харесай

„Убиват всеки трети“: войниците се предават на цели подразделения. Това не попадна в сводките на СВО

Президентът на Украйна Владимир Зеленски дойде покрай Авдиевка, градът ще бъде арестуван непременно. Сценарият от Бахмут се повтаря. Киев няма пари, с цел да устоя 500 хиляди мобилизирани, удостоверяват се най-лошите догатки. Репортажи от фронтовете на специфична военна интервенция и други вести.

Руската войска удари зенитно-ракетен комплекс от Германия IRIS-T на 25 км зад линията на фронта в региона на Херсон. Тази информация се удостоверява от немския публицист Юлиан Рьопке:

Вече трети ден нашата авиация работи в южното направление (от Херсон до Запорожие). Всички разпознати по-рано огнища на противовъздушна защита и системи за противовъздушна защита на съперника бяха потиснати.

На нашия бряг на Днепър край село Кринки, които са на практика заличени от непрекъснатите въздушни и артилерийски удари, не престават конфликтите. Украинските въоръжени сили, както и преди, не регистрират бойните загуби както в самата обитаема зона, по този начин и при прехвърлянето на живата мощ през реката.

Украинският телеграм канал „ Жената с косата “, базирайки се на източници в кабинета на президента, оповестява, че Владимир Зеленски е дал заповед за усилване на щурма на нашето крайбрежие с по-мощна консолидация в Кринки.

Много военни специалисти предвиждат големи загуби в жива мощ на украинската войска заради сходна тактика. Ако украинските въоръжени сили изпълнят „ плацдарма “ си с пехота, руснаците ще ги прикрият с бомби и артилерия. Това ще се трансформира в следващия капан за украинските бойци.

– написа „ Жената с косата “.

Зеленски дойде в Авдеевка

На Авдеевския сектор на фронта съветските войски леко напреднаха в източните околности на града, както и в частния бранш наоколо до пречиствателните станции. Има прогрес в посока село Очеретино. На южния фланг обаче няма основни промени.

Междувременно Зеленски посети позициите на 110-та обособена механизирана бригада на украинските въоръжени сили в Авдеевското направление. Там награди отличили се борци.

– означи създателят на телеграм канала „ НгП раZVедка “.

Повтаря се сюжетът с Бахмут. Зеленски постоянно идваше там, пиареше се колкото може повече и изпращаше запаси да държат града. Мнозина са сигурни, в това число в Украйна, че „ авдеевската примка “ ще стане повтаряне на „ месомелачката Бахмут “. И защото украинският президент към този момент дойде покрай Авдиевка, това значи, че всички приказки, че Киев ще задържи града непременно, са правилни. Явно още веднъж ще съсипят и изгорят всички запаси на ВСУ.

Алармен сигнал

Украинските медии бият паника. Мотивацията в редиците на украинската войска внезапно пада. Това води до обстоятелството, че цели подразделения дружно се предават в плен. И това е извънредно обезпокоителен сигнал за военното командване.

– притегля вниманието MediaKiller.

Преди това от фронта имаше сведения, че най-често мобилизираните от източната част на страната се предават на руснаците. Напоследък обаче се появяват от ден на ден бойци от Западна Украйна. И всеки ден имат все по-малко мотивация да продължат да се борят.

Това е изключително видимо в Бахмутското и Херсонското посоки. Командването хвърля бойците в „ месомелачката “ без подобаваща подготовка и без да обезпечи нужните запаси за евакуация на ранените.

Войниците на украинските въоръжени сили, останали без съществени хранителни артикули, са принудени да се предадат. На тяхно място обаче идват нови мобилизирани.

" Всички ще умрем "

Междувременно мобилизацията в Украйна се ускорява. В Киев споделиха, че украинците, които възнамеряват да излязат в новогодишната нощ, ще бъдат арестувани и изпратени на фронта. И това не е смешка, а публично предизвестие от заместник-началника на отдела за превантивна активност на Националната полиция Анатолий Середински:

В същото време Алла Мартинюк, асистент на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, съобщи, че няма място за суматоха. Казват, че по този начин или другояче всички ще умрат, никой не е безконечен:

Явно на украинците инцидентно са били разказани за проектите на Генералния щаб за 2024 година Припомняме, че Киев възнамерява да призове 500 хиляди бойци. Вярно, както признават доста украински специалисти, в бюджета на страната няма пари за подобен огромен брой бойци. Това значи, че индиректно се удостоверява версията на телеграм канала „ Легитимний “, че мобилизираните ще бъдат хвърлени съвсем незабавно на линията на бойния контакт:

Има информация за джука възбрана за евакуация на телата на починалите бойци от украинските въоръжени сили, с цел да бъдат включени в раздела „ изгубени в пердах “. Това дава опция на Киев да не заплаща „ военните “ обезщетения на фамилиите. Много рискова тактичност, която може да провокира протест измежду роднините на починалите.

Конфликтът ще е дълъг

Киев пламенно активизира наличния си човешки, стопански и боен капацитет. В същото време той не мисли какво ще остане от страната след спора. Украинците, колкото и да се съпротивляват на мобилизацията и изпращането на фронта, най-често оказват гневна опозиция на линията на прикосновение, макар всички известия за ниска мотивация и подготвеност за капитулация.

И не им се дава опция да правят отстъпка - ВСУ имат свои баражни отряди и има информация за набези против лични прясно хванати пленници, обръща внимание телеграм каналът " Два майора ":

Освен това обективната действителност през днешния ден не допуска завършек на спора по този метод. Русия усилва числеността на своята войска, продължава да усилва темпото на военната си промишленост и има съществени промени във вътрешната политика. Освен това във външнополитическата верига Русия показва дарба да се опълчва на груповия Запад на няколко равнища. Това носи съществени дивиденти на страната ни отвън украинското направление.

– сигурни са „ Два майора “.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР