Президентът на Украйна Владимир Зеленски от трибуната на Общото събрание

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски от трибуната на Общото събрание
Коментари Харесай

Зеленски обвини Русия, че води война срещу Украйна в центъра на Европа

Президентът на Украйна Владимир Зеленски от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации упрекна Русия, че води война против страната му в „ центъра на Европа “, цитира думите му TACC.

Той съобщи, че главната му задача като държавен глава е да приключи войната в Донбас и да върне Крим в Украйна, предава Фокус.

"Войната в Донбас продължава пет години, пет години откакто Русия анексира Крим. Повече от 13 хиляди починали, 30 хиляди ранени, 1,5 милиона души са принудени да изоставен домовете си. И всяка година тези числа <...> нарастват, "Ето за какво, прекратяването на войната, връщането на всички окупирани украински територии и мирът са моя задача. "

Както изясни Зеленски, той ще реализира това „ не с цената на живота “ на украинците, „ не с цената на свободата или правото на Украйна на личен избор “. „ Ето за какво се нуждаем от световна поддръжка “, добави той.

Той стартира речта си с проява на военен патрон като доказателство за експанзията против страната му. "От подобен патрон на стойност 10 $ в Донбас почина украинският артист Василий Слипак, защитавайки Украйна от съветската експанзия ", сподели той.

Предшественикът на Зеленски Петро Порошенко, говорейки на разнообразни интернационалните конгреси, също демонстрираше обекти и предмети от войната, наричайки ги доказателства за съветска експанзия, напомня организацията.

Президентът на Украйна също съобщи нуждата от преосмисляне на актуалните правила на интернационалните връзки и възобновяване на интернационалните организации. "В този нов свят нашата страна е изгубила част от своите територии и губи жители съвсем всеки ден. Ето за какво кой, в случай че не Украйна, има право да приказва за нуждата от преосмисляне на актуалните международни правила? " - сподели Зеленски.

Той означи, че не слага под въпрос достоверността на интернационалните институции, в частност на Организация на обединените нации, само че счита, че те се нуждаят от обновяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР