Президентът на Украйна Владимир Зеленски лъже, когато заявява, че е

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски лъже, когато заявява, че е
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Путин може да преговаря със Зеленски, когато Украйна свали оръжието!

Президентът на Украйна Владимир Зеленски лъже, когато декларира, че е подготвен да разисква неутралния статут на страната.

Това съобщи на конференция министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, предава ТАСС.

Той застана пред медиите след договаряния с министъра на външните работи на Луганската национална република Владислав Дейнего и с първия заместител на министъра на външните работи на Донецката национална република Сергей Пересада.

Той в този момент просто ви приказва лъжи, по-просто казано - лъже, когато декларира, че е подготвен да разисква неутралния статут (на Украйна), сподели външният министър на Русия.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски не изиска да беседва с Русия, когато тя излезе с оферти по сигурността в района и изтърва благоприятни условия, уточни Лавров.

И продължи:

" Ние предлагахме всевъзможни благоприятни условия за обезпечаване на сигурността. Президентът Путин приказва за това на конференция след договарянията с френския президент Макрон. Той сподели непосредствено: разширението на НАТО е недопустимо, само че ние търсим взаимни договаряния, взаимни старания да намерим такива разновидности на сигурността, които ще подсигуряват съответните условия, съответните благоприятни условия и претенции на Украйна, на европейските страни и, несъмнено, на Руската федерация.

Затова пропуснатите благоприятни условия на президента Зеленски са добре известни и не би трябвало в този момент нещата да се трансферират от болната глава на хубавичко. "

Лавров акцентира, че Русия е заинтригувана в това, народът на Украйна да е самостоятелен, а властта в страната - представителна.

Руският външен министър Сергей Лавров изясни при какво изискване Владимир Путин ще се съгласи да договаря с украинския президент Володимир Зеленски, откакто стана ясно, че Украйна е подготвена на диалози за неутралитет. " Контактът е вероятен, в случай че въоръжените сили на Украйна смъкват оръжието ", беше явен министърът на брифинга с така наречен представители на " Министерство на външните работи " на ДНР и ЛНР. Той увери още, че „ никой няма желание да окупира Украйна “.

Руската федерация подозира, че президентът Зеленски „ лъже, когато приказва за готовността си да разиска неутралния статут на Украйна “, тъй като „ самичък пропусна опцията за договаряния по сигурността “.

" Изпуснатите благоприятни условия на президента Зеленски са добре известни, по тази причина не трябва в този момент да се трансферират нещата от болната на хубавичко глава. ", съобщи пред публицисти външният министър.

" Ние ще гледаме според от обстановката, както сподели президентът на Русия Владимир Путин. Той удостовери още веднъж, че ние сме заинтригувани от това украинският народ да е самостоятелен, да има държавно управление, което ще съставлява цялото негово разнообразие, да не бъде подвластен от цялостно външно ръководство, което ще насърчава неонацизма, геноцида над руснаците и ще употребява Украйна като инструмент за въздържане на Русия ", заключи Лавров.

Именно като военна интервенция за " демилитаризация " и " денацификация " бе оповестена нашествието на съветските войски в Украйна. Путин увери, че проектите на Москва не включват окупацията на Украйна.

Министерството на защитата акцентира, че съветските въоръжени сили не нанасят ракетни, въздушни или артилерийски удари по украинските градове. Кадри в обществените мрежи и информация на интернационалните осведомителни организации обаче опровергават това изказване. По данни и на Организация на обединените нации има починали десетки цивилни.

Днес външият министър на Украйна Дмитро Кулеба удостовери, че съветските военни са стреляли по детска градина и сиропиталище. Кремъл обаче продължава да упорства, че няма опасност за цивилното население.

Превод и редакция " Епицентър "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР