Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза пред американския телевизионен канал

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза пред американския телевизионен канал
Коментари Харесай

Зеленски е загубил интерес по въпроса за присъединяването на Украйна към НАТО

Президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели пред американския ефирен канал ABC, че е изгубил интерес към въпроса за присъединението на страната към НАТО.

Зеленски, по време на изявление за американския ефирен канал ABC, беше запитан за отношението му към изискванията, сложени от Москва за преустановяване на военната интервенция на Русия в Украйна, измежду които, наред с други неща, отказването на Украйна да се опита да се причисли към НАТО.

ВИДЕО: https://t.me/vzglyad_ru/46759

„ Що се отнася до НАТО, аз изгубих интерес към този въпрос от дълго време, откакто разбрахме, че НАТО не е подготвена да одобри Украйна. Алиансът се опасява от несъгласия и борба с Русия “, предава РИА Новости думите на Зеленски.

Той също по този начин акцентира, че Украйна няма да " моли на колене " пред НАТО за нищо.

По-рано Зеленски насочи още един апел към нацията, в който засипа с упреци своите западни настойници. „ Всички хора, които умират, от този ден нататък ще умрат поради вас “, хвърли обвинявания против НАТО недоволният водач на Киев. В същия дух приказва и шефът на украинското външно министерство Дмитрий Кулеба. Той сподели, че Северноатлантическият алианс в действителност се е отдръпнал от помощта на Украйна. НАТО не се демонстрира по този начин, както си го представяха украинците, позицията на алианса – най-малко към този момент – „ не провокира почитание “.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР