Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че Москва е забравила

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че Москва е забравила
Коментари Харесай

Зеленски коментира думите на Лавров за евреите и антисемитизма

Президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели, че Москва е " не запомнила уроците от Втората международна война ", написа RBC базирайки се на канала на " Политика " в Telegram.

Държавният глава разяснява изявление с съветския външен министър Сергей Лавров за италианското издание " Медиасет ", където той съобщи, че " най-запалените антисемити по предписание са евреите ". В отговор Зеленски сподели, че „ в Русия са не запомнили всички уроци от Втората международна война и може би в никакъв случай не са научили тези уроци “, написа Лента.ру.

На 2 май Сергей Лавров в изявление допусна, че Адолф Хитлер може да има еврейски корени. Ръководителят на съветското външно министерство разиска това в отговор на думите на Зеленски, който уточни, че е евреин и затова не може да има нацизъм в Украйна.

След това израелският външен министър Яир Лапид изиска опрощение от Русия. Той акцентира, че изявлението на съветския сътрудник е скандално.

Според Лапид „ Хитлер не е бил евреин и евреите не са се самоубивали по време на Холокоста “. Освен това съветският дипломат в Израел Анатолий Викторов беше извикан в израелското външно министерство за уточнения след думите на съветския външен министър, осведоми изданието Лента.ру.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР