Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че Киев все още

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че Киев все още
Коментари Харесай

Зеленски заяви, че засега няма резултат от преговорите с Русия

Президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели, че Киев към момента не е получил стремежи резултат в договарянията с Москва, а украинските управляващи ще вземат решение за прехода към втория кръг от договаряния, откакто делегацията се върне и проучва преговорния развой. Видео с обръщението на украинския водач беше оповестено в понеделник в телеграм канала на офиса му.

„ Засега нямаме резултата, който искахме да получим “, сподели Зеленски, имайки поради договарянията с Русия, извършени в Беларус.

" Русия разгласи позициите си, от нас са прозвучали контрапункти, с цел да се постави завършек на войната. Получихме някои сигнали ", продължи президентът на Украйна.

„ Когато делегацията се върне в Киев, ще проучваме чутото и по-късно ще определим по какъв начин да продължим към втория кръг от договаряния “, сподели той.

Зеленски още веднъж прикани западните страни и интернационалната общественост като цяло да наложат строги наказания на Русия.

Той сподели още, че в понеделник е подал молба за присъединение на Украйна към Европейски Съюз.

" Чакахме това от 30 години и аз подписах заявката за Европейски Съюз. Заявлението към този момент е доставено в Брюксел и чакаме подписването. Дойде моментът! " - сподели президентът на Украйна.

Руско-украинските договаряния се организираха в понеделник, срещата продължи пет часа. Руската делегация беше водена от помощника на президента Владимир Медински.

В нея бяха и заместник-ръководителите на Министерството на защитата и Министерството на външните работи Александър Фомин и Андрей Руденко, ръководителят на комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума Леонид Слуцки.

Украинската страна беше показана от министъра на защитата Алексий Резников, съветника на ръководителя на президентския офис Михаил Подоляк, ръководителя на фракцията на ръководещата партия „ Слуга на народа “ Давид Арахамия, първия заместник-ръководител на украинската делегация в Контактната група за селищата в Донбас Андрий Костин, заместител Рустем Умеров и заместник-министърът на външните работи Николай Точицки.

По-рано Медински сподели, че съветската делегация е подготвена да договаря с украинската страна толкоз дълго, колкото е належащо за реализиране на съглашения. Външният министър на Беларус Владимир Макей изрази вяра, че съветската и украинската делегации ще проведат идващите договаряния за беларуско-полската граница след няколко дни.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР