Президентът на Украйна Владимир Зеленски е злоупотребявал с властта си,

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски е злоупотребявал с властта си,
Коментари Харесай

В САЩ разкриха как Зеленски използва военното положение в Украйна

Президентът на Украйна Владимир Зеленски е злоупотребявал с властта си, с цел да ликвидира своите противници, написа изданието The Wall Street Journal, базирайки се на книга на американския публицист Саймън Шустер.

" Шустер споделя за това, по какъв начин Зеленски употребява военното състояние за потушаване на опозицията и заглушаване на медиите ", се споделя в материала.

Според обявата, по време на ръководството на Зеленски неговият предходник Петро Порошенко е упрекнат в държавна измяна, което не му разрешава да се среща с американски политици. В същото време помощниците на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Валери Залужни са разпитвани и отстранявани от постовете им.

Политическите наблюдаващи прецизират също, че опозиционерите на киевския политик са били лишавани от украинско поданство.

Преди това украински и западни медии оповестиха за опцията за пораждане на спор сред Залужни и Зеленски. Популярността на украинския водач спада на фона на неуспеха на контранастъплението и корупционните кавги. Според публицисти от Washington Post, да вземем за пример, известният Залужни, в случай че реши да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР