Президентът на Украйна сякаш играе и за двете страни от

...
Президентът на Украйна сякаш играе и за двете страни от
Коментари Харесай

Зеленски играе на топло и студено с екипа на Тръмп

Президентът на Украйна като че ли играе и за двете страни от политическото разделяне в Съединени американски щати, като подсигурява залозите си, с цел да подсигурява запазването на американската финансова и военна помощ, без значение от това кой ще завоюва идващите избори следващата година.

Първо - точка за екипа на президента Доналд Тръмп. Главният прокурор на Украйна се съгласява да бъде преразгледано остарялото следствие против управлението на една газова компания, назначило в управителния съвет сина на претендента за президентската номинация на демократите Джо Байдън. А в този момент - жест към лагера срещу Тръмп. Украйна назначава на висок пост в прокуратурата индивида, който разкри заплащанията под масата на Пол Манафорт, едновремешния началник на предизборния щаб на Тръмп.

Така че от кой тим е украинският президент Володимир Зеленски? Той не се хваща на тази въдица - не и във време, когато се нуждае от американската помощ, с цел да противостои на проруските сепаратисти, като в същото време се демонстрира като самостоятелен водач на своя народ. Вместо това той упорства, че поддържа разделянето на управляващите и не се намесва в решенията на прокуратурата.

Анализатори споделят, че украинското управление се пробва да резервира всички свои разновидности, като демонстрира, че Зеленски не е обуздан на Тръмп, само че не е и негов зложелател. Зеленски е в центъра на следствието за импийчмънт против Тръмп, който в телефонен диалог през юли е притиснал президента на Украйна да проверява негови политически съперници демократи.

Назначаването на Виктор Трепак във вторник за заместник-главен прокурор бе следващият шахматен ход на Украйна. Активистите против корупцията - чиято идея Зеленски поддържа, когато се кандидатира за президент - приветстваха новината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР