Президентът на Украйна Петро Порошенко мечтаел да посети Пентагона още

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко мечтаел да посети Пентагона още
Коментари Харесай

Порошенко се разчувства в Пентагона

Президентът на Украйна Петро Порошенко мечтаел да посети Пентагона още от времето, когато служел в Съветската войска. Украинският водач направи това изненадващо самопризнание на среща с министъра на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис във Вашингтон, съобщи ТАСС.

За мен и цялата ми делегация е голяма чест да бъда дружно с вас в Пентагона. Казах ви, че бленувам от времето на армейската си работа да бъда в Пентагона, съобщи Порошенко.

ТАСС прецизира, че го цитира по стенограма, публикувана от пресслужбата на Пентагона. Официалната биография на украинския водач сочи, че е служил през 1984-1986 година във въоръжените сили на Съветския съюз.



Матис изрази мнението, че на този стадий Съединени американски щати и Украйна са обединени от "общи ползи " и "вярност на правилата, залегнали в интернационалното право ".

Идват ми на разум думи като "суверенитет ", "териториална целокупност " и "липса на насила ", съобщи шефът на Пентагона. Той заяви, че американският военачалник в оставка Джон Абизейд, който оглавяваше през 2003-2007 година Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, и отсега нататък ще работи като старши консултант на Пентагона по въпросите, засягащи военната помощ за Украйна. Абизейд получи този пост при ръководството на президента Барак Обама.



Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп "със сигурност не наподобява на човек, поддържащ някакви специфични връзки " с Русия, сподели Порошенко във вторник в изявление за телевизия "Фокс нюз ".

Личните ми усещания са следните: той е незабравим водач, с огромна харизма, огромна политическа воля. Той е огромен другар на Украйна, който ми оказва помощ да реализира мир в страната си, посочи украинският държавен глава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР