Президентът на Украйна отрече слухове, че е напуснал страната, руски

...
Президентът на Украйна отрече слухове, че е напуснал страната, руски
Коментари Харесай

Зеленски: Изоставиха ни сами срещу Русия, аз и семейството ми сме първите цели

Президентът на Украйна отхвърли клюки, че е напуснал страната, съветски диверсионни групи към този момент били в Киев
„ Украйна е изоставена сама против Русия. Кой е подготвен да се бори с нас? Не виждам никого. Кой е подготвен да даде гаранции на Украйна за участие в НАТО? Всички се опасяват. Оставам в Киев. Семейството ми също е в Украйна. Според информацията ни, врагът ме е определил като цел номер едно, а фамилията ми е цел номер две. Те желаят да унищожат Украйна политически, унищожавайки мен, президента “.

Това разгласи в следващо послание към нацията президентът на Украйна  Володимир Зеленски.

Според информацията на украинците, диверсионни елементи на Кремъл, състоящи се от съветски бойци, са съумели да обхванат в Киев още преди Русия да разгласи нахлуването си.

Украинският водач прикани жителите на Киев да са бдителни и да съблюдават прелюдия в столицата комендантски час.

„ С който и задграничен водач да се чуех през днешния ден, чувах едно и също. Първо – те ни поддържат. И аз съм признателен на всяка страна, която оказва помощ на Украйна в действителност, а освен на думи. Но има и второ – изоставени сме сами в отбрана на нашата страна “, съобщи Зеленски.

„ Всички се опасяват. Но ние не се опасяваме. Не се опасяваме да приказваме с Русия. Не се опасяваме да приказваме за гаранции за сигурност на нашата страна. Не се опасяваме да приказваме за безпристрастен статут. Но какви гаранции за сигурност ще имаме? Кои страни ще ни ги дадат? Трябва да приказваме за края на тази инвазия. Трябва да поговорим за прекъсване на огъня. Но в този момент ориста на страната зависи напълно от нашата войска, нашите сили за сигурност, всички наши бранители. И нашите хора, вашата мъдрост “, приключи той.

„ Врагът нанася удари освен по военни цели, както твърди. Но и по цивилни. Те убиват хора и трансформират мирните градове във военни цели. Това е подло и в никакъв случай няма да бъде простено “, съобщи Зеленски.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР