Президентът на Уганда Йовери Мусевени обяви, че Русия и Южна

...
Президентът на Уганда Йовери Мусевени обяви, че Русия и Южна
Коментари Харесай

Русия и Южна Корея ще строят атомни електроцентрали в Уганда

Президентът на Уганда Йовери Мусевени разгласи, че Русия и Южна Корея скоро ще стартират да строят атомни електроцентрали в страната, заяви " Франс 24 ".

В речта си на Втората среща на високо ниво на Г-25 Африка за кафето, в която вземат участие водачи и делегати от 25 африкански страни, произвеждащи кафе, в хотел Speke Resort в Муньоньо в столицата Кампала, Мусевени съобщи, че договарянията с Русия и Южна Корея към този момент са завършили.

" Русия и Южна Корея ще построят две атомни електроцентрали с мощ 15 000 мегавата. Ядреният план идва в сериозен миг, когато страните се занимават с това по какъв начин да обезпечат енергийна сигурност за социално-икономическото развиване ", сподели той.

Неотдавна Мусевени съобщи по време на послание към нацията, че Уганда разполага с богати хидроенергийни запаси, разпределени в разнообразни елементи на страната, само че има потребност от повече партньорства за изследване на новите технологии в бранша, заради което е належащо да се развива нуклеарната енергетика. Той също по този начин означи, че изменящите се метеорологични условия значат, че водната сила към този момент не е доста надеждна.

По време на срещата на високо ниво Русия-Африка предишния месец в Санкт Петербург Уганда и Русия съгласно известията са подписали съглашение за план за атомна електроцентрала.

Изследвания, извършени преди няколко години от Министерството на енергетиката и минералното развиване на Уганда, потвърдиха, че страната има капацитет да стартира да създава нуклеарна сила след откриването на огромни находища на уран в източния ѝ район. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР