Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че въвеждането на видеоарбитража

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че въвеждането на видеоарбитража
Коментари Харесай

УЕФА блокира въвеждането на ВАР

Президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи, че въвеждането на видеоарбитража може да докара до проблеми в международния футбол. Той съобщи, че е прекомерно рано разпоредбите в играта да бъдат променяни.

Чеферин е безапелационен, че УЕФА ще блокира потреблението на ВАР в мачовете от Шампионска лига, Лига Европа и Лигата на нациите.

Използването на видеоарбитража към този момент бе въведен в Серия А и Първа Бундеслига, а все по-сериозно навлиза неговото потребление и в Англия.

„ Ние желаеме потреблението на ВАР да бъде изчистено, а сега не е по този начин. Много е надалеч от изчистването на неговото потребление “, разяснява Чеферин.

„ Има съдии, които не схващат вярно потреблението на ВАР, а почитателите също не го схващат още. Според мен е прекомерно рано да го вкарваме като предписание. Ако стартираме да образоваме съдиите и хората се срещнат с неговото прилагане, ние ще го въведем. Трябва всички да го схващат “, добави шефът на УЕФА.

„ Като юрист аз постоянно мисля и приказвам за смисъла на разпоредбите. И смисъла при засадата е, че един футболист има преимущество пред другия. Ако имаш дълги крайници, дълъг нос, дали има засада? Не, няма. Това не е правилото за засада. Когато използваш ВАР, хората не са наясно и аз виждам проблем в това “, продължи той.

„ За да въведеш едно предписание, би трябвало да си наясно с него. Ако не е ясно, ние ще имаме повече проблеми “, сподели още Чеферин. /gong.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР