Президентът на УЕФА Александър Чеферин отправи стряскащо послание към Барселона. Както

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин отправи стряскащо послание към Барселона. Както
Коментари Харесай

И Чеферин погна Барса: Ситуацията е една от най-сериозните в историята на футбола

Президентът на УЕФА Александър Чеферин насочи стряскащо обръщение към Барселона. Както е ясно, испанският гранд е разследван от евроцентралата към проблема Негрейра (за подкупи към съдийския шеф) и рискува да бъде изхвърлен от Шампионската лига за идващия сезон.

Чеферин разяснява горещата тематика в изявление за словенския вестник " Екипа " и бе безапелационен, че обстановката на каталунците е изключителмо тежка.

" Не мога да разясня непосредствено този въпрос по две аргументи. Първо, тъй като имаме самостоятелна дисциплинарна комисия, която дава отговор за това. И второ, тъй като не съм се занимавал в детайли с документите. Мога обаче да кажа едно нещо. Информирах се и обстановката е извънредно сериозна.

Толкова сериозна, че съгласно мен е една от най-сериозните във футбола, които в миналото съм виждал. На равнище испанска лига, несъмнено, въпросът е погасен по отминалост и не може да има никакви спортни последствия, само че производството се води на равнище испанска гражданска прокуратура. Но що се отнася до УЕФА, няма нищо, което да е погасено по отминалост ", съобщи Чеферин пред " Екипа ".

Запитан дали Барселона рискува да бъде осъден и дали казусът може да има спортни последствия, Чеферин отговори: " Не мога и не желая да отговоря на този въпрос в този момент ".

Словенецът се готви за нов мандат отпред на УЕФА, като конгресът е идната седмица.

Колкото до продължаващите опити за рестарт на плана за европейска Суперлига отвън юрисдикцията на УЕФА, Чеферин отсече:

" Очевидно те към момента се пробват да създадат нещо, само че съгласно мен единствено с цел да подобрят малко преговорната си позиция и да се опитат да договорят нещо с нас. Те не са разбрали напълно ясно, че ние нямаме какво да преговаряме. Разбира се, егото също играе избрана роля при някои от тези хора, тъй като с годините са привикнали всички да кимат с глава в символ на единодушие. Но тази история е завършила, в това няма никакво подозрение. Карл-Хайнц Румениге им сподели: " Това е вашето Ватерло ", заключи босът на УЕФА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР