Президентът на УЕФА Александър Чеферин отново предупреди Ювентус, Реал Мадрид

Президентът на УЕФА Александър Чеферин отново предупреди Ювентус, Реал Мадрид ...

Чеферин с ново предупреждение към Ювентус, Реал Мадрид и Барселона


Президентът на УЕФА Александър Чеферин отново предупреди Ювентус, Реал Мадрид и Барселона, че не са отървали Суперлигата. "Справедливостта понякога е бавна, но винаги идва", заяви Чеферин.

Дисциплинарната комисия официално прекрати дисциплинарното производство срещу клубовете поради съдебни действия, предприети в мадридски съд. А това означава, че тези клубове със сигурност ще могат да участват в Шампионска лига през сезон 2021-2022.

Това обаче може да не ги предпази напълно от последствията от проекта за отцепване. “Не съм влизал в дисциплинарното дело, но според мен това не е окончателно решение. Първо изясняваме правните въпроси и след това продължаваме", добавя Чеферин.

Създаването на Суперлигата има и личен характер, тъй като Чеферин е кръстник на детето на президента на Ювентус Андреа Аниели.

Той сподели още, че е бил разочарован от това, че Аниели го е “излъгал в очите“ за проекта само няколко часа преди стартирането му. Президентът на УЕФА беше попитан дали ще стисне ръката на Аниели. “Това е личен въпрос и не искам да се занимавам с него, но мисля, че той знае", каза още той.

Източник: fakti.bg