Президентът на УЕФА Александър Чеферин не счита, че проблемът с

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин не счита, че проблемът с
Коментари Харесай

Босът на УЕФА с крайно оптимистично изказване

Президентът на УЕФА Александър Чеферин не смята, че казусът с ковид ще продължи дълго и е подготвен да се обзаложи, че отсроченото Европейско състезание ще се организира следващата година, както е планувано. Евро 2020, което трябваше да се състои в 12 града през юни и юли, бе отсрочено за 2021 година поради пандемията, която сковава целия спорт от март насам.

" Готов съм да се обзаложа, че европейското ще се организира следващата година. Не мисля, че този вирус ще продължи постоянно. Ситуацията е сериозна, само че се усъвършенства и в този момент сме много по-предпазливи. Знаем повече за вируса и съм оптимист ", сподели Чеферин пред " Ел Мундо ".
 Ще има добра вест за почитателите на италианския футбол
Словенецът има вяра, че скоро даже ще има зелена светлина за мачове с аудитория и футболът ще се завърне в цялостния си искра.

" Не обичам апокалиптичните прогнози, съгласно които да чакаме втора вълна на пандемията, трета или пета. Всички ще умрем един ден, само че би трябвало ли да се безпокоим непрестанно за това? Трябва ли да бъдем изпълнени със боязън? Не мисля. Готови сме да проведем европейското състезание и съблюдаваме рекомендациите на здравните управляващи. Сигурен съм, че положителният остарял футбол с почитатели по трибуните ще се завърне скоро ", сподели Чеферин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР