Президентът на УЕФА Александър Чеферин казва, че футболът е обединен“

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин казва, че футболът е обединен“
Коментари Харесай

Футболът е „обединен“ срещу Европейската суперлига, казва Александър Чеферин от УЕФА

Президентът на УЕФА Александър Чеферин споделя, че „ футболът е единен “ против всевъзможни опити за възкръсване на Европейска суперлига.

Голямата камара на Съдът на Европейския съюз сподели в четвъртък, че разпоредбите на УЕФА, позволяващи да дава авансово утвърждение на нови надпревари като Суперлигата, са в несъгласие със законодателството на Европейски Съюз, което кара поддръжниците на Суперлигата A22 да разгласят победа и да разгласят оферти за нови надпревари за мъже и дами.

Клубове, в това число Манчестър Юнайтед, Атлетико Мадрид и Интер Милано – членове-основатели на истинската Суперлига през 2021 година – към този момент дадоха обещание своя ангажимент към съществуващите надпревари, в които вземат участие, до момента в който Висшата лига пусна изказване, отхвърлящо Концепция на Суперлигата.

 

„ Въпреки че постоянно има място за усъвършенстване, футболът остава единен, както виждате през днешния ден, “ Чеферин сподели на конференция, на която участваха и водачите на Европейската клубна асоциация, Европейските лиги,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР