Президентът на УЕФА Александър Чеферин и бившият капитан на националния

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин и бившият капитан на националния
Коментари Харесай

Чудо! Босът на УЕФА и Филип Лам скочиха на ФИФА!

Президентът на УЕФА Александър Чеферин и някогашният капитан на националния тим на Германия Филип Лам подлагаха на критика процедурата по желание на хазаин на международното състезание по футбол през 2034 година, което най-вероятно ще бъде извършено в Саудитска Арабия.

" Хронологията на събитията от последните седмици сочи, че нещата вървят в неверната посока. Демокрацията е изместена от фокус. Напоследък процедурите, водещи до взимане на решения, са доста съмнителни ", сподели Лам.

ФИФА разгласи през октомври, че хазаин на международните финали през 2030 ще бъдат Испания, Португалия и Мароко. Уругвай, Аржентина и Парагвай пък ще одобряват по един мач.

Заради ротационния принцип, централата приема кандидатури за 2034 единствено от Азия и Океания, а Саудитска Арабия е единствената заинтригувана страна.

" Хората вярно слагат под въпрос честността на тези процедури. Отвън наподобява, че всичко се движи от парите. Това вреди на футбола, тъй като е срещу изконните му полезности ", сподели още Лам.

Чеферин също не утвърждава идния избор на Саудитска Арабия и не желае международни финали през зимата.

" Заради ротационния принцип при конфедерациите, единствено страни от Азия и Океания имаха право да аплайват за домакинство. В последна сметка, единствено една федерация прояви интерес. Важно е да подчертая, че УЕФА, като конфедерация сама по себе си, не е член на ФИФА и няма право да взе участие в изборния развой ", сподели той за RND.

Чеферин добави, че не му се желае повтаряне на обстановката от Мондиал 2022, който бе проведен през ноември и декември.

" Сигурен съм в едно - зимното международно състезание не е положително за футбола. Не е рационално да разискваме още веднъж сходен вид, тъй като той на процедура задушава интернационалните шампионати и вътрешните шампионати ", добави Чеферин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР