Президентът на УЕФА Александър Чеферин говори за плановете за въвеждане

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин говори за плановете за въвеждане
Коментари Харесай

УЕФА въвежда таван на заплатите

Президентът на УЕФА Александър Чеферин приказва за проектите за въвеждане на таван на заплатите в Европа. " Изненадващо, всички са съгласни. Големи и дребни клубове, държавни тимове, клубове, притежавани от милиардери, всички са съгласни. В бъдеще би трябвало съществено да помислим за тавана на заплатите. Ако бюджетите се развихрят, конкурентният баланс ще се трансформира в проблем. Не става въпрос за притежателите, а за цената на надпреварата, тъй като в случай че пет клуба постоянно печелят, тогава към този момент няма смисъл.

Но би трябвало да е групов контракт - всяка лига и УЕФА. Защото в случай че ние го създадем, а други лиги не го създадат, няма смисъл. Надявам се това да може да стане допустимо най-скоро ", сподели Чеферин пред Военновъздушни сили.

Президентът на УЕФА означи, че от 2024 година ще има предписание, съгласно което ще е допустимо да се харчат до 70 % от приходите за заплати и прехвърляния.

" В момента сме стигнали до ново предписание, което ще влезе в действие след 2024 година Ще бъде допустимо да се харчат до 70 % от приходите за заплати и трансферни заплащания. Но тази мярка не е задоволителна, тъй като 70 % от приходите от пет милиарда са много ", сподели още Чеферин.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино приказва за опцията за налагане на таван на заплатите във футбола през март.
 Финалът на Шампионска лига в бъдеще може да се организира в Съединени американски щати
Финалът на Шампионска лига в бъдеще може да се организира в Съединени американски щати

Обсъждаме тази концепция, само че тази година финалът е в Истанбул, разяснява Александър Чеферин
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР