Президентът на UAW Шон Фейн каза, че профсъюзът няма да

...
Президентът на UAW Шон Фейн каза, че профсъюзът няма да
Коментари Харесай

„Pony up“: В стратегическата промяна UAW казва, че добавените удари могат да дойдат „по всяко време“

Президентът на UAW Шон Фейн сподели, че профсъюзът няма да разшири стачката си против огромните три автомобилни производители в петък, само че че UAW е подготвен да добави още служащи към опашките когато и да е, защото трудовите дейности навлизат в нова фаза.

„ Готови сме когато и да е да призовем повече локални поданици да станат и да излязат “, сподели Фейн в предаване онлайн за договарянията. По-късно той добави: „ Променихме разпоредбите. Сега има единствено едно предписание – качване на пони. “

Съобщението бележи тактическа смяна, сподели Фейн. Преди това UAW беше оповестил разширение на стачките на седмичните петъчни актуализации на Fain. Но в този момент, като част от тактиката на профсъюза да държи автомобилните производители отвън равновесие, Фейн сподели, че разширението на стачките може да пристигна във всеки ден от седмицата, когато и да е.

Миналата сряда за първи път разгласи разширение в средата на седмицата и без предизвестие, когато 8700 членове на UAW ненадейно стачкуваха в най-голямата фабрика на Ford, Kentucky Truck Plant в Луисвил.

„ Ние навлизаме в нова фаза на тази стачка и тя изисква нов метод “, сподели Фейн. „ Приключихме с чакането до петък, с цел да ескалираме нашата стачка. “

Фейн сподели, че фирмите са почнали да чакат до петък, с цел да реализиран прогрес в своите преговорни позиции и че синдикатът трансформира тактиката си, с цел да форсира напредъка в договарянията.

„ Преговорите изискват придвижване и от двете страни. Ако не са подготвени да се реалокират, ние ще им дадем подтик на език, който схващат – долари и центове “, сподели той.

Това е първият път, в който синдикатът стачкува по едно и също време против GM, Ford и Stellantis. Но вместо да затвори напълно интервенциите на фирмите в Съединени американски щати, профсъюзът насочи стачката си против съответни уреди и по-късно последователно разшири стачката, с цел да усили натиска на масата за договаряния.

Заводът за камиони в Кентъки е основен източник на пари за Ford, като сглобява тежкотоварни пикапи и пълноразмерни SUV-ове и създава 25 милиарда $ годишни продажби, или към една шеста от приходите му. Той също по този начин генерира към 150 милиона $ облага на седмица, съгласно оценка на Колин Лангън, авто анализатор в Wells Fargo.

Ford споделя, че е на лимита си

Представители на Ford споделиха пред кореспонденти в четвъртък, че компанията е стигнала доколкото е допустимо за спомагателните пари, които може да предложи на членовете.

„ Достигнахме лимита си. Ние в действителност се напрегнахме, с цел да стигнем до тази точка “, сподели Кумар Галхотра, президент на Ford Blue, което е подразделението, което продава множеството от бензиновите коли на Ford на потребителите. „ Ние към момента работим, с цел да създадем това. Отворени сме да преместим малко пари в границите на договорката, което може да дава отговор по-добре на потребностите на съюза, само че във връзка с цената на договорката, ние сме там. Бяхме доста ясни, ние сме на лимита. Продължаването ще навреди на способността ни да влагаме в бизнеса, защото би трябвало да влагаме. “

Фейн се подигра на това изказване на Форд, като сподели, че до момента в който Форд се е възстановил добре след Голямата криза, неговите служащи са видели единствено скромни нараствания на заплатите , които са били обезщетени от възходящите цени.

„ Намерих жалка подигравка в това изказване “, сподели той в петък. „ Знаете ли кой се опъна? Работниците на Ford, които не получиха нито едно нарастване от десетилетие.

Фейн сподели, че синдикатът е в мощна позиция при договаряния и към този момент е постигнал доста в договарянията, само че не задоволително, с цел да компенсира предходните отстъпки на служащите.

„ Намираме се сега в този развой, в който търсим единствено едно нещо – договорка “, сподели Фейн. „ Ние не даваме на тези компании спомагателен час или спомагателен ден. Те знаят какво би трябвало да се случи и знаят по какъв начин да го създадат. Изваждането на Kentucky Truck изпрати доста ясно обръщение освен към Ford, само че и към GM и Stellantis. Не смей да ни разхождаш постепенно или ниска топка. Ще извадим каквито и растения да ни принудите.

Двуцифрени рейзове на масата

Компаниите са регистрирани като предлагащи на членовете си неотложно нарастване от 10% на членовете на синдикатите и спомагателни нараствания от общо 10 процентни пункта или повече по време на периода на договорите, които евентуално ще продължат до пролетта на 2028 година

Компаниите също по този начин се съгласяват с някакъв тип връщане на корекцията на разноските за живот (COLA) към профсъюзните заплати, с цел да защитят служащите от възходящите цени. Синдикатът се отхвърли от COLA през 2007 година, както и от обичайните пенсионни проекти и здравно обезпечаване за пенсионери за служащи, наети след концесионните контракти, реализирани през същата година.

В допълнение, преди седмица Фейн разгласи, че GM се е съгласил с огромно синдикално искане за назначение на служащи в нови и планувани фабрики за акумулатори за електрически автомобили според националното главно съглашение в компанията.

GM, Ford и Stellatis оповестиха проекти за прекосяване от обичайните бензинови коли към електрически транспортни средства или EV. Това ще постави завършек на потребността от работни места в сегашните им фабрики, които създават мотори и трансмисии.

И трите са в развой на създаване на най-малко три завода всеки, съвсем всички в взаимни предприятия с азиатски производители на акумулатори, които ще се употребяват за зареждане на електрически автомобили. Очаква се всички да заплащат доста по-малко, в сравнение с в този момент се заплаща на членовете на UAW в тези фабрики за мотори и трансмисии.

В хода на договарянията фирмите упорстваха, че служащите в завода за акумулатори ще бъдат чиновници на взаимните предприятия, а не на самите компании, и че тяхната канара на възнаграждение няма да бъде включена в този контракт.

Подробности за контрактуваното от GM във връзка с служащите в заводите за акумулатори към момента не са известни, защото GM не е удостоверил предварителното съглашение по въпроса. Представители на Ford споделиха, че също са преговаряли със синдиката по въпроса за завода за акумулатори и че е реализиран прогрес, без да дават детайлности.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР