Президентът на Турция - Реджеп Тайип Ердоган заяви, че УЕФА

...
Президентът на Турция - Реджеп Тайип Ердоган заяви, че УЕФА
Коментари Харесай

Ердоган обвини УЕФА в дискриминация

Президентът на Турция - Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че УЕФА работи „ дискриминационно “ по отношение на националния тим на страната, откакто стартира следствие против турците за потреблението на военни поздрави по време на мачове.

УЕФА стартира дисциплинарна процедура против Турция предишният месец, откакто играчите на тима насочиха боен привет по време на подготовка за Евро 2020 – привет, ориентиран в поддръжка на военните сили в Сирия. Според Ердоган това било част от акция против турските спортни звезди, които подкрепяли интервенцията.

„ Спортистите, които показват страната ни в чужбина, са обект на линчуваща акция от началото на офанзивата “, стартира той на конференция в Анкара.

„ Ние изрично отхвърляме дискриминационното, незаслужено и политическо отношение на УЕФА по отношение на нашия народен тим и клубове. Естествено право е нашите спортисти да поздравяват бойците ни след победа “, добави той.

Играчите насочиха военния привет по време на химните и след попаденията си против Албания и Франция предишният месец. Питър Таунзенд от УЕФА съобщи по това време, че поздравът „ може да бъде счетен за провокация “, имайки поради възбраната съгласно правилника да се употребяват жестове, свързани с политика и вяра. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР