Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му
Коментари Харесай

Турция ще бойкотира плановете на НАТО за Полша и Балтика

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че страната му няма да поддържа проектите на НАТО за отбраната на Полша и балтийските страни, в случай че Алиансът не признае Силите по самозащита на сирийските кюрди за терористични, заяви РИА Новости, представена от БГНЕС.
Той е разговарял с президента на Полша, на който е обяснил, че в случай че НАТО не приема за терористични тези организации, с които Турция се бори, тогава Анкара ще се опълчи на всевъзможни ограничения, предлагани от НАТО.
През юли 2016 година на срещата на върха на НАТО във Варшава беше решено в по един интернационален батальон на НАТО да бъдат ситуирани в Литва, Латвия, Полша и Естония.
Според Ердоган, Алиансът има потребност от възобновяване.
„ НАТО би трябвало да работи по-решително и дейно, изключително във връзка с заканите, идващи от терористичните организации ”, счита той.
По отношение на съдействието с Русия, турският президент съобщи, че то не е опция на връзките със съдружниците от НАТО, а ги добавя.
Ердоган акцентира, че Турция има многовекторна външна политика и следва своите цели, според от географското си състояние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР