Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че може да

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че може да
Коментари Харесай

Президентът на Турция: Мога да се срещна с лидера на талибаните за преговори

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че може да се срещне с водача на като част от напъните за преустановяване на боевете в Афганистан, заяви БГНЕС. Президентът съобщи това в телевизионно изявление пред локална телевизия. " Последните събития и ситуацията на афганистанската общност са в действителност притеснителни. Може би даже ще мога да приема индивида, който е техен водач ", добави Ердоган.

През предишния месец съобщи, че Турция ще организира полемики с талибаните като част от мирния развой . " Защо? Защото, в случай че не овладеем обстановката на високо равнище, този път в Афганистан няма да е допустимо да се обезпечи мир ", добави той. По -късно в изказване от президентството се споделя, че Ердоган е имал телефонен диалог с афганистанския му сътрудник Ашраф Гани. Според изказването в диалога са били разисквани двустранните връзки сред Турция и Афганистан, а Ердоган е удостоверил готовността на Турция да продължи да поддържа мирния развой в Афганистан.
 Американското разузнаване: Талибаните могат да завладяват Кабул за 90 дни Американското разузнаване: Талибаните могат да завладяват Кабул за 90 дни
В нова оценка на американското разузнаване се споделя, че столицата на Афганистан може да падне в границите на 90 дни, откакто въоръженат...

Бойци на талибаните са завладяли повече от една четвърт от провинциалните столици на Афганистан за по -малко от седмица. Насилието в Афганистан набъбна след оповестяването на изтеглянето на всички американски сили и съдружници от НАТО от страната това лято. Анкара организира военни и логистични интервенции на летището в Кабул в продължение на шест години като част от ръководената от НАТО задача.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР