Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се зарече, че Анкара

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се зарече, че Анкара
Коментари Харесай

Ердоган нападна дивите вълци САЩ, зарича се да изостави долара

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се зарече, че Анкара ще се стреми да заобикаля $ в търговията с Русия и други страни, обвинявайки Съединени американски щати, че се държат като " диви вълци ", оповестява " Франс прес ".

И Турция, и Русия изпитват проблеми от наказателните стопански ограничения, наложени от Вашингтон.

" Америка се държат като диви вълци. Не им вярвайте ", посочи Ердоган пред бизнес конгрес по време на посещаване в Киргизстан.

По думите му, страната му води договаряния с Русия по отношение на търговия, която не се реализира в американската валута.

" Използването на $ единствено ни вреди. Няма да се откажем. Ние ще победим ", настоя още турският държавен глава пред бизнес форума, на който участваха киргизки и турски предприемачи, както и представители на локалното държавно управление.

Отношенията сред членовете на НАТО Вашингтон и Анкара удариха ново дъно през предишния месец, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи тежки нови мита върху турската стомана и алуминий в отговор на задържането на американския свещеник Андрю Брънсън в Турция.

Турската лира загуби една четвърт от цената си през последния месец, откакто комерсиалната война със Съединени американски щати се задълбочи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР