Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган представи дългоочакван пакет от

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган представи дългоочакван пакет от
Коментари Харесай

Ердоган разкри мащабна съдебна реформа в опит да умилостиви ЕС

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган показа дълго чакан пакет от правосъдни промени, който – според думите му, демонстрира уговорката на страната за пълноправно участие в Европейския съюз, макар " обещанията, които не са били спазени ", оповестява турският вестник Hurriyet.
" Този документ за тактиката за правосъдна промяна може да се преглежда като начало на следващи такива ", акцентира Ердоган на особено съвещание в Анкара.
Едно от главните достижения на Турция в процеса на присъединение към Европейски Съюз е способността за редовно реализиране на промените, увери президентът. " Провеждаме промените не тъй като Европейски Съюз желае, а тъй като нашата нация се нуждае от тях ". Въпреки че Общността " не съблюдава обещанията си " във връзка с кандидатурата на Анкара за участие, страната въпреки всичко удостоверява уговорката си към Европейски Съюз, означи Ердоган.
" Вярваме, че завършването на преговорния развой с Европейски Съюз, който продължава от 2005 година, все пак, има значение за Европа най-малко толкоз, колкото и за нас ", добави президентът.
В сряда Европейски Съюз разгласява отчет, в който подлага на критика Анкара за правосъдната система и икономическото й положение. Турция изрично отхвърли оценката на Брюксел.
Документът съдържа 63 набелязани цели и планува предприемането на 356 съответни дейности за реализирането им.
" Подготвихме документа за тактиката за промяна на правораздаването в границите на усилване на независимостта и безпристрастността на правораздаването и улеснението му... Искаме да защитим правото на обективен развой по-ефективно през идващия интервал. Нашият приоритет е да създадем опростени процеси в правосъдната система и да въведем в превантивни и защитни правни практики ", обясни Ердоган. Той добави, че държавното управление " подхваща ограничения за рационално потребление на ограниченията за задържане ".
Реформата ще проправи пътя за осъществяване на санкции за деца, възрастни и заболели хора, които не са направили принуждение. За тях се планува да изтърпяват наказването си у дома при електронно наблюдаване.
" Развили сме ново схващане за опазване на свободата на изложение посредством интернет ", увери още турският президент. Той означи, че ще бъдат импортирани промени, които плануват наказване за издание на несъмнено наличие в интернет и възбрана единствено на " проблематични " секции на уеб страници, вместо налагане на цялостна възбрана за достъп. Ердоган също по този начин съобщи, че Турция остава ангажирана с политиката си на " нулева приемливост " във връзка с изтезанията.
Реформата също по този начин цели да облекчи действието на правосъдната система, съобщи президентът, отбелязвайки, че " облекчаването на достъпа на нашите жители до правораздаването е измежду нашите цели ".
Правителството ще обезпечи " географска гаранция " за дилемите на съдиите и прокурорите, тъй че те да не бъдат изпращани в разнообразни провинции.
Съгласно тактиката, ще бъде направен нов проект за деяние в региона на правата на индивида. За първи път ще бъде основана институция на заместник-съдии и заместник-прокурори. Ще бъдат основани и специфични съдилища в области като околната среда, строителството и енергетиката. Изискването за встъпване в служба е юридическа дееспособност. Периодът на образование в Юридическите факултети се усилва до 5 години, а квотите за банкет по специалността в университетите се понижават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР