Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган предложи да стане посредник

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган предложи да стане посредник
Коментари Харесай

Ердоган пожела да бъде посредник между Путин и Зеленски

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган предложи да стане медиатор сред Руската федерация и Украйна, доколкото Анкара има трайни връзки и с Москва, и с Киев.

" Ставаме очевидци на следващата война в нашия район. Президентът Ердоган предложи да се яви като медиатор сред Русия и Украйна, доколкото имаме крепки връзки и с двете страни. Той прикани към единна позиция съдружниците ", заяви в неделя на страницата си в Туитър прессекретарят за връзките с обществеността на турския президент - Фахретин Алтун.

Той изрече увереност, че " Турция е направила всичко допустимо, с цел да предотврати събитията по дипломатически път. Нашите апели да бъде реформирана системата на Организация на обединените нации не бяха чути и ние видяхме следствията от тази последна рецесия. Тази война можеше да бъде предотвратена, в случай че нашите апели бяха чути ", споделя още пресаташето на Ердоган от името на президента на Турция.

İletişim Başkanı ’dan, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin açıklama

В събота Ердоган беседва със Зеленски по телефона, а украинският президент заяви, че президентите на Турция и Азербайджан са изразили подготвеност да спомагат за диалози сред двете страни в спора. Също през вчерашния ден по телефона разговаряха и външните министри на Русия и Турция - Лавров и Чавушоглу. Самият Зеленски в обръщението си през днешния ден уточни Истанбул като едно от вероятните места за осъществяване на договарянията, откакто отхвърли да отиде в Беларус. Там го чакаше съветска делегация за договаряния.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР