Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган настоя, че Вашингтон трябва

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган настоя, че Вашингтон трябва
Коментари Харесай

Ердоган нахока САЩ заради подкрепата им за кюрдите

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган настоя, че Вашингтон би трябвало да спре поддръжката си за кюрдските " терористи ", откакто упрекна Съединени американски щати, че стоят " зад кюрдските екстремисти, които убиха турските бойци в Ирак ", оповестява " Ройтерс ".

Турският държавен глава добави, че по-ранното изказване на Вашингтон за убитите турски бойци било " анекдот ".

Турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи през вчерашния ден, че 13 похитени преди този момент турци, в това число полицейски чиновници, са били убити от екстремисти от Кюрдската работническа партия (ПКК).

Министърът сподели още, че трима турски бойци са били убити по време на военната интервенция на Анкара против групировката, почнала на 10 февруари в региона на Гара в Северен Ирак. Ранени са и трима други бойци, добави Акар, като означи, че 48 военни бойци от ПКК са били убити от Анкара по време на военната интервенция. Турция съобщи, че офанзивата е почнала, с цел да обезпечи границата на страната и да търси хора, които преди този момент са били отвлечени от ПКК.

След думите на министъра Държавният департамент на Съединени американски щати разгласява изказване, в което осъжда " гибелта на турските жители в провинция Кюрдистан в Ирак ".

" Ние заставаме дружно с нашия съдружник от НАТО Турция и изричаме своите съболезнования на фамилиите на изгубените в последните бойни дейности. Ако се потвърдят известия за гибелта на турски цивилни от PKK, избрана терористична организация, ние осъждаме това деяние в най-силните вероятни условия ", аргументира се отделът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР