Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е предложил на руския

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е предложил на руския
Коментари Харесай

Ердоган предложил на Путин съвместно произвоство на С-500

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е предложил на съветския президент Владимир Путин взаимно да създават зенитно-ракетни комплекси С-500, оповестяват турски медии.

Той също по този начин приказвал за осъществяването на контракта за доставка на съветски противоракетни системи С-400

" Русия ни даде заем за С-400 при доста допустими условия. На втория и третия стадий ние ще пристъпим към взаимно произвеждане ", коментирал турският държавен глава.

Освен това Ердоган дал отговор на рецензиите от страна на Съединени американски щати и НАТО във връзка договореностите с Русия за доставка на С-400.

" Защо те мълчат във връзка С-300, които има Гърция? Такава политика към Турция не може да бъде разбрана. Нашата отбранителна индустрия има свои лични потребности и ние ще се стремим да ги удовлетворим ", изтъкнал още Ердоган.

През декември 2017 година Турция и Русия подписаха контракт за заем за придобиването на С-400. Анкара ще купи две батареи от системите за противовъздушна защита, които ще бъдат обслужвани от турски военнослужещи. Страните също по този начин се договориха и за софтуерно съдействие за развиването на производството на С-400 в Турция.

Съединени американски щати и представители на НАТО неведнъж подлагаха на критика Анкара за тази договорка. Например асистент държавният секретар Уес Мичъл предизвести, че закупуването на С-400 може да повлияе отрицателно на доставките на американски изтребители Ф-35 на Турция.

Анкара отвърна, че следователно ще купят изтребители от други страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР