Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган даде на съд германски

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган даде на съд германски
Коментари Харесай

Ердоган даде на съд германски депутат

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган даде на съд немски народен представител, който го назова " канален плъх ". Това съобщи неговият юрист в петък, представен от Асошиейтед прес.

Мустафа Каплан удостовери известие на немския седмичник Der Spiegel, че е подал наказателна тъжба за клюка против депутата Волфганг Кубицки от името на своя клиент.

Кубицки, член на ръководещата Свободна демократическа партия, съобщи пред немската осведомителна организация DPA, че не е угрижен за правосъдния развой. Тази седмица турското държавно управление остро разкритикува мненията на Кубицки, направени по време на неотдавнашно предизборно събитие.

Кубицки употребява термина " каналen плъх " във връзка с Ердоган, до момента в който приказва за миграционна договорка сред Турция и Европейския съюз . Депутатът по-късно сподели, че счита каналnite плъхове за " дребни, сладки, само че също по този начин умни и подли създания ", които от време на време се появяват като основни герои в детски истории.

Преди това Ердоган завоюва дело в Германия, забраняващо на комедиант да повтаря елементи от жестоко стихотворение, което е написал за турския президент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР